Thursday, August 24, 2006

08:45 (GMT +1)


Για να περάσεις από την Ισπανία στην Ταγγέρη υπάρχουν 2 επιλογές. Απο Algeciras σε 1 ώρα και 45 λεπτά ή από Tarifa σε 45 λεπτά. Το λεωφορείο από τη Σεβίλλη για Algeciras έκανε στάση στο λιμάνι, αλλά εγώ αποφάσισα να κατέβω στο σταθμό των λεωφορείων, να πάρω άλλο λεωφορείο για Tarifa και από εκεί να περάσω απέναντι. Λάθος επιλογή. Το επόμενο για Tarifa έφευγε σε μιάμιση ώρα και με βάση τους υπολογισμούς μου θα έφτανα στην Casablanca στις 19:15. Αλλαγή πλάνων...ποδαράδα και πίσω στο λιμάνι. Τουλάχιστον τώρα θα φτάσω στις 17:15. Κάπως καλύτερα.


Το πλοίο θα έφευγε στις 10:00. Αγόρασα το εισιτήριο (35 ευρώ απλή διαδρομή) στις 09:50 και άρχισα να κινούμε με βήμα γοργό. Πέρασα από το check-in και τον έλεγχο διαβατηρίων χωρίς πρόβλημα. Σε κανένα σημείο δεν ελέγχανε τις βαλίτσες. Μέσα στο πλοίο (που τελικά έφυγε στις 10:15) υπήρχε ένα τραπέζι για να δηλώσεις το αυτοκίνητο που είχες φορτώσει στο πλοίο και ένα παράθυρο όπου η μαροκινή αστυνομία σου σφράγιζε το διαβατήριο για την είσοδο σου στο Μαρόκο. Παρόλο που το ανακάλυψα νωρίς, το άφησα για αργότερα με αποτέλεσμα μετά από 1 ώρα να βρώ ουά πλέον των 30 ατόμων. Τουλάχιστον στην επιστροφή θα ξέρω.

Το ταξίδι ήρεμο, μόνη παραφωνία η μουσική. Σε μια διαδρομή μεταξύ Ανδαλουσίας και Βορείου Αφρικής η Diana Ross και η Whitney Houston μάλλον μοιάζουν σουρεάλ.

No comments: