Friday, August 25, 2006

Τετάρτη 16.08.2006

Ξύπνησα και επισκέφτηκα το γειτονικό σούπερ μάρκετ για να φτιάξω το πρωινό μου. Αγόρασα ψωμάκια, τυρί, γαλοπούλα, ντομάτες και διάφορα άλλα μπινελίκια.


Κατέβηκα ξάνα στη μεδίνα και κατευθύνθηκα στα souks (τα καταστήματα). Υποτίθεται ότι τα souks είναι οργανωμένα με βάση το τι πουλάνε. Πλέον είναι μαγαζάκια 2Χ2, συνήθως, που πουλάνε τα πάντα. Σε λιγάκι βρέθηκα με 2 ζευγάρια δερμάτινες παντόφλες, αναμνηστικά μπρελοκάκια, ένα σκεύος για tajine (παραδοσιακό μαροκινό – κάτι σαν γάστρα) και πολλά ακόμη...και χωρίς λεφτά. Ευτυχώς είχα αφήσει κάποια στο ξενοδοχείο.





Στα στενά δρομάκια της αγοράς, εκτός από τους χιλιάδες πεζούς, κυκλοφορούν μηχανάκια γαιδούρια και άνθρωποι που μεταφέρουν μεγάλα καρότσια με εμπορεύματα. Συχνά ακούς ένα κορνάρισμα ή μια φωνή πίσω σου και καταλαβαίνεις ότι πρέπει να παραμερήσεις, για να μην σε...παραμερήσουν. Χάος!!!


Είχα ενθουσιαστεί τόσο από το Μαρακές που αποφάσισα να περάσω άλλη μία μέρα εδώ. Όμως στο ξενοδοχείο μου είπαν ότι δεν έχει ελέυθερα δωμάτια μέχρι την Δευτέρα. Άρχισα το ψάξιμο στην πόλη για να καταλάβω ότι τα πάντα ήταν complet. Και έπεσα για ύπνο χωρίς να ξέρω τι θα μου ξημερώσει.

No comments: